Лидерът на Националния сбор Жордан Бардела Снимка: РойтерсФренската партия Национален сбор

...
Лидерът на Националния сбор Жордан Бардела Снимка: РойтерсФренската партия Национален сбор
Коментари Харесай

Националният сбор печели евроизборите във Франция, далеч зад него е партията на Макрон

Лидерът на Националния общ брой Жордан Бардела Снимка: Ройтерс

Френската партия " Национален общ брой " печели безапелационно европейските избори във Франция с 32,4 % от гласовете. Това излиза наяве от екзитпол на френския Институт за проучване на публичното мнение (Ifop) и консултантската компания " Фидюсиал ", показан от телевизия Те Еф 1. Далеч зад нея, с двойно по-малко гласове, на второ място остава центристката партия на президента Еманюел Макрон " Ренесанс " с 15,2 %. Трета е обединението Социалистическа партия - " Плас Пюблик " с 14,3 %. Лидерът на Националния общ брой прикани Макрон да разпусне Националното заседание и да бъдат проведени парламентарни избори. „ Вятър на вяра се надигна над Франция и едвам в този момент стартира “, " приканвам всички французи да се причислят към нас. Да живее републиката и да живее Франция “, съобщи младият водач на Националния общ брой.

„ Като разрешиха на Националния сбор да надвиши 30% от гласовете, французите произнесоха присъдата си. Приветстваме този резултат със примирение и съвестност. Нашите сънародници показаха предпочитание за смяна “, сподели Жордан Бардела довечера. „ Това ясно обръщение, отправено към европейските водачи, бележи желанието (на французите да видят по какъв начин Европа трансформира пътя си) “. „ Вятър на вяра се надигна над Франция и едвам в този момент стартира “, съобщи той.

„ Президентът на републиката не може да остане ням. Той би трябвало да се откаже от дневния ред, който желае да осъществя, като деиндексацията на пенсиите. Еманюел Макрон е отслабен президент. Той е стеснен в средствата си за деяние в Европейския парламент. Ние го молим да провежда нови парламентарни избори ", заяви лидерът на Националния общ брой Жордан Бардела, оповестява " Фигаро ".

Крайнолявата " Непокорна Франция " печели борбата за четвъртото място с дясноцентристката " Републиканците ". Двете партии получават надлежно 8,3 и 7 на 100 от гласовете. В Европейския парламент ще излъчат представители още " Еколозите ", с 5,6 на 100 от гласовете, и крайнодясната " Реконкиста ", която получава 5,1 %, прескачайки с малко минималния предел от 5 %.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР